وضعيت فدراسيون فوتبال ايران هرگز چنين بحراني نبوده است. بحراني كه هم نتيجه جهل مديريتي است و هم اينكه دچار ضعف اقتصادي شده است. علاوه بر اين ، عدم فشار در زمينه سياست داخلي و مهمتر از آن ، سياست خارجي باعث شده فوتبال ايران بيش از هر زمان ديگري در منطقه منزوي شود. به …
پول، سياست، صندلي – مجله روز https://majale-rooz.ir/2021/02/پول،-سياست،-صندلي-مجله-روز/ مجله روز Mon, 22 Feb 2021 10:11:06 0000 عمومي https://majale-rooz.ir/2021/02/پول،-سياست،-صندلي-مجله-روز/ وضعيت فدراسيون فوتبال ايران هرگز چنين بحراني نبوده است. بحراني كه هم نتيجه جهل مديريتي است و هم اينكه دچار ضعف اقتصادي شده است. علاوه بر اين ، عدم فشار در زمينه سياست داخلي و مهمتر از آن ، سياست خارجي باعث شده فوتبال ايران بيش از هر زمان ديگري در منطقه منزوي شود. به …
وضعيت فدراسيون فوتبال ايران هرگز چنين بحراني نبوده است. بحراني كه هم نتيجه جهل مديريتي است و هم اينكه دچار ضعف اقتصادي شده است. علاوه بر اين ، عدم فشار در زمينه سياست داخلي و مهمتر از آن ، سياست خارجي باعث شده فوتبال ايران بيش از هر زمان ديگري در منطقه منزوي شود.
به گزارش مجله روز ، اين روزنامه مشرق وي نوشت: “انتخابات فدراسيون فوتبال قرار است طي چند روز ، دقيقاً در تاريخ 10 اسفندماه برگزار شود. رقابت براي رياست جمهوري بين چهار چهره مختلف برگزار مي شود ، هر كدام داراي جذابيت خاص خود هستند. و ويژگي هاي منحصر به فرد ، كه مي تواند يك رقابت نسبتاً سخت بين آنها را تعيين كنيد: علي كريمي ، شهاب الدين عزيزي ، خادم ، مصطفي آجرلو و كيومرث هاشمي.
از چهار چهره ، دو نفر برنامه هاي خود را تا ديروز به صورت كتبي ارائه داده بودند و انتظار مي رود كه دو شخصيت ديگر به زودي برنامه هاي خود را فاش كنند. البته اين علاوه بر برنامه تلويزيوني است كه سه نفر همزمان شدند و علي كريمي با حضور در آن مخالف بود و اين احتمال وجود دارد كه برخي از نمايش ها در اين برنامه تلويزيوني به نمايش درآيند و در آينده موارد بيشتري به نمايش در بيايند.
با نگاهي به ليست نامزدهاي موجود مي توان نتيجه گرفت كه به غير از علي كريمي ، سه نفر ديگر فوتباليست نيستند ، اين بدان معني است كه آنها حرفه اي بازي كرده اند. آنها مديراني ورزشي هستند كه به دليل فوتبال چندين ساله خود به اين نتيجه رسيده اند كه مي توانند سكاندار فدراسيون فوتبال باشند. عملكرد اين سه نفر نيز متفاوت است؛ اگر شهاب الدين عزيزي خادم در زمينه اقتصادي فعاليت بيشتري داشت ، مصطفي آجرلو ، مدير عامل و ساير فعاليت هاي مديريتي باشگاه هاي مختلف فوتبال ، و كيومرث هاشمي ، رئيس كميته ملي المپيك ، بر آتش ورزش دستي داشتند. با اين حال وي پيش از اين در راس فدراسيون فوتبال بوده است.
اكنون اين چهار چهره در حال رقابت با يكديگر هستند تا سرانجام رئيس آينده فدراسيون فوتبال ، كه در تاريخ 31 مارس جايگزين مهدي تاج شود ، به هواداران فوتبال ارائه دهند. در همين حال ، نكته نگران كننده وضعيت فعلي فوتبال ايران است كه نه براي اين چهار نفر بلكه براي همه كساني كه در آينده با رئيس جمهور منتخب كار مي كنند كار را دشوار مي كند. داستان از اين قرار است كه وضعيت فدراسيون فوتبال ايران هرگز به اين اندازه بحراني نبوده است. بحراني كه هم نتيجه جهل مديريتي است و هم اينكه دچار ضعف اقتصادي شده است. علاوه بر اين ، عدم فشار در زمينه سياست داخلي و مهمتر از آن ، سياست خارجي باعث شده فوتبال ايران بيش از هر زمان ديگري در منطقه منزوي شود.
برخلاف تصور عمومي ، كه فوتبال را از سياست جدا مي كند ، به نظر مي رسد رئيس جمهور منتخب بيش از هر چيز بايد بر سياست تمركز كند. شايد عجيب به نظر برسد ، اما نگاهي به آنچه در سال هاي اخير اتفاق افتاده نشان مي دهد كه اين بسيار مهم است. براي روشن شدن موضوع بهتر است به عنوان مثال به نفوذ سعودي ها در مورد ميزباني از تيم هاي ايراني اشاره كنيم كه ضربه بزرگي به ورزش ايران وارد كرد. مقامات فدراسيون فوتبال ايران در آن زمان ، چون وزني در دفتر نداشتند و در نتيجه هيچ فشاري در اين نهاد نداشتند ، مي توانند با كمك شخصيت هاي تأثيرگذار در عرصه سياسي ، كمك زيادي به جلوگيري از ساير اعراب كنند. كشورها از راي دادن به سعودي ها. قدم در ايران نگذاريد. اين توانايي در هيچ يك از روساي جمهور قبلي وجود نداشت و آنها بيش از هر چيز به بقاي خود در فدراسيون فوتبال اهميت مي دادند. در حقيقت ، ترجيح دادن منافع فردي به منافع جمعي همان چيزي بود كه سعودي ها گفتند. اين تنها يكي از فعاليتهاي بسياري است كه روساي سابق فدراسيون فوتبال مي توانستند انجام دهند. اكنون ، ارتباط نزديك با نخبگان سياسي همچنان يك مسئله اساسي است و مي تواند در رفع تحريم هاي عجيب و غريب فوتبال و سازگاري با سطوح مختلف فوتبال مفيد باشد. در عين حال ، اين رابطه براي اعمال نفوذ در سطح وزيران نيز مفيد است و اين مي تواند منجر به بازي هاي دوستانه با كيفيت بهتر و اردوگاه هاي بهتر در كشورهاي ديگر با هزينه كشور ميزبان شود. اگر كسي باورش سخت باشد ، كافي است به آنچه كه صفايي فراهاني قبلاً براي جشن گرفتن اردوي تيم ملي در اسپانيا انجام داده است ، مراجعه كنيد. صفايي فراهاني از اين ويژگي سياسي و رابطه اش با سياستمداران به خوبي استفاده كرد و از فوتبال ملي ايران بهره برد.
نكته ديگري كه نبايد به آن اشاره كرد ، وضعيت اقتصادي فدراسيون فوتبال ايران است. هيچ رازي نيست كه فدراسيون در آستانه ورشكستگي است و هر يك از چهار كانديداي فعلي رياست جمهوري بايد تمام تلاش خود را براي حل اين مسائل انجام دهند. اگرچه هر چهار نامزد براي بهبود اوضاع اقتصادي فدراسيون فوتبال در برنامه گنجانده شده اند ، اما از كلمه به عمل فاصله زيادي وجود دارد.
فدراسيون علاوه بر بدهي هاي قابل توجه خود ، مشكلات زيرساختي زيادي را تجربه مي كند كه در دو دوره قبلي نتوانسته بود مشكلات ساده را برطرف كند و به آنها اشاره كند. به غير از شكايت مارك ويلموتس و ادعاي جبران خسارت 6.2 ميليون يورويي ، آماده سازي امكانات براي رده هاي پايه در دو گروه زنان و مردان ، برگزاري مسابقات مختلف و اعزام به مسابقات بين المللي و همچنين بودجه براي اردوگاه و لباس مشكل است. به نظر ساده مي رسد اما در عمل به هزينه زيادي نياز دارد. در همين حال ، توسعه مكانيزم اقتصادي كه بايد تمام اين كاستي ها را برطرف كند اجتناب ناپذير است. در حالي كه به دست آوردن يك اسپانسر قدرتمند كه بتواند با فدراسيون فوتبال قرارداد مالي زيادي امضا كند ، كاري است كه دو فدراسيون قبلي هرگز در آن موفق نبوده اند.
“حال اگر اين دو عامل ساده با هم تركيب شوند ، مشخص است كه كار نامزدهاي فدراسيون فوتبال در آينده به همين سادگي نخواهد بود.”
انتهاي پيام